Tésztához
Töltelékhez
A recept az unokatestvérem nagynénjének a receptje. Ha van olyan családi rendezvény, amin Ő is részt vesz, akkor ez a sós biztosan nem hiányzik az asztalról. Nagyon finom.
Ez a sós süti egyszerűen észbontó. Nagyon- nagyon finom, és borzasztóan gyorsan elfogy. A második sütésnél már két adagot készítettem, és kicsit változtattam a sajtot én ráreszeltem és nem kevertem bele az olvasztott vajba, és csak néhány órára hűtöttem be mielőtt sütöttem. Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a fincsi receptet.
Nagyon finom, sokszor sütöm én is. Sőt a kész rudakat le is szoktam fagyasztani, és ha jönnek a vendégek, vagy mi ennénk vmi sós sütit, akkor egyszerűen csak kiveszem őket, felolvadnak kicsit, és már lehet is szeletelni, sütni.
A teavajat ajánlom.
Kisujjnyi vastagságúra szeleteld szerintem. A tepsibe úgy helyezd, hogy ne érjen össze, de nem kell nagy távolságot sem hagyni a sütik között, mert nem nagyon fog megnőni. Bea
Nagyon jó recept! Könnyen, gyorsan elkészíthető, finom. Az egyik adagot lefagyasztottam az ünnepekre, a másik körülbelül 20 percet állt a hűtőben és utána sütöttem. Hibátlan lett! Kolléganőm javaslatára az olvasztott vajjal/margarinnal megkentem a kinyújtott tésztát, és erre szórtam a reszelt sajtot. Kevésbé macerás így, javasoljuk mindenkinek.
a kis kiszerelésű tejföl.
A süti nagyon finom és sokáig eláll.
Én, annyit variáltam a dolgon, hogy a négy cipót különböző sajttöltelékkel kentem be:
Az egyikbe bőven tettem köménymagot, a másikba pirospaprikával kevertem ki a vajas sajtot, a harmadik natúr tölteléket kapott, a negyedik pedig füstölt sajtot.
Én úgy sütöm, hogy a sajt pirulását várom meg, és a tészta éppen csak el kezd színeződni. Így nem lesz kiszáradt a süti, ugyanakkor már kicsit sült is. A kérdésedre válaszolva, nem teljesen puha, de nem is kemény (száraz). üdv. Bea
Nagyon klassz kis recept. Megsütöttem, de nekem nem volt időm összetekerve hűteni. Így is nagyon finom. Én két tekercset csináltam és az egyikbe a sajt közé egy kis apróra szeletelt bacont kevertem. Hát nem rontotta el .
Köszi a receptet, nekem túl zsíros:( fele ennyi teavajjal bőven elég sztem...nekem beült a gyomromba 4 darab is:( Ezt leszámítva finom:)