POGÁCSÁK

Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

Sajtos tekercs recept

Sajtos tekercs recept
 
  • előkészület: 15 perc
  • sütés: 25 perc
könnyű

hozzávalók 6 főre 

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 pohár tejföl (20%)
  • 2 tojás sárgája
  • 1 kk só
  • fél sütőpor
  • köménymag

Töltelékhez

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg reszelt sajt
 

story 

A recept az unokatestvérem nagynénjének a receptje. Ha van olyan családi rendezvény, amin Ő is részt vesz, akkor ez a sós biztosan nem hiányzik az asztalról. Nagyon finom.

elkészítés 

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tojás sárgát, a sütőport és a sót. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk.
  2. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, és belekeverjük a reszelt sajtot és a csipet sót.
  3. A tésztát négybe vágjuk, és a negyedeket kilisztezett deszkán egyenként 2 mm vastag téglalapformára nyújtjuk.
  4. A téglalapformára nyújtott tésztát megkenjük kenőtoll és villa segítségével a vajas sajtos masszával, és utána a tésztát feltekercseljük. A tekercseket fóliába teszzük, és egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.
  5. Másnap a tésztát felcikkezzük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, köménymaggal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben (légkeverésen) 180 fokon 20-25 percig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje.

Ez a sós süti egyszerűen észbontó. Nagyon- nagyon finom, és borzasztóan gyorsan elfogy. A második sütésnél már két adagot készítettem, és kicsit változtattam a sajtot én ráreszeltem és nem kevertem bele az olvasztott vajba, és csak néhány órára hűtöttem be mielőtt sütöttem. Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a fincsi receptet.

Nagyon finom, sokszor sütöm én is. Sőt a kész rudakat le is szoktam fagyasztani, és ha jönnek a vendégek, vagy mi ennénk vmi sós sütit, akkor egyszerűen csak kiveszem őket, felolvadnak kicsit, és már lehet is szeletelni, sütni.

A teavajat ajánlom.

Kisujjnyi vastagságúra szeleteld szerintem. A tepsibe úgy helyezd, hogy ne érjen össze, de nem kell nagy távolságot sem hagyni a sütik között, mert nem nagyon fog megnőni. Bea

Nagyon jó recept! Könnyen, gyorsan elkészíthető, finom. Az egyik adagot lefagyasztottam az ünnepekre, a másik körülbelül 20 percet állt a hűtőben és utána sütöttem. Hibátlan lett! Kolléganőm javaslatára az olvasztott vajjal/margarinnal megkentem a kinyújtott tésztát, és erre szórtam a reszelt sajtot. Kevésbé macerás így, javasoljuk mindenkinek.

a kis kiszerelésű tejföl.

A süti nagyon finom és sokáig eláll.
Én, annyit variáltam a dolgon, hogy a négy cipót különböző sajttöltelékkel kentem be:
Az egyikbe bőven tettem köménymagot, a másikba pirospaprikával kevertem ki a vajas sajtot, a harmadik natúr tölteléket kapott, a negyedik pedig füstölt sajtot.


Én úgy sütöm, hogy a sajt pirulását várom meg, és a tészta éppen csak el kezd színeződni. Így nem lesz kiszáradt a süti, ugyanakkor már kicsit sült is. A kérdésedre válaszolva, nem teljesen puha, de nem is kemény (száraz). üdv. Bea

Nagyon klassz kis recept. Megsütöttem, de nekem nem volt időm összetekerve hűteni. Így is nagyon finom. Én két tekercset csináltam és az egyikbe a sajt közé egy kis apróra szeletelt bacont kevertem. Hát nem rontotta el .

Köszi a receptet, nekem túl zsíros:( fele ennyi teavajjal bőven elég sztem...nekem beült a gyomromba 4 darab is:( Ezt leszámítva finom:)




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 2
Heti: 59
Havi: 159
Össz.: 28 514

Látogatottság növelés
Oldal: Sajtos tekercs
POGÁCSÁK - © 2008 - 2024 - pogacsak.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »