Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.
Akkor szoktam ilyen pogácsát készíteni, amikor amúgy is főzök burgonyát, valami máshoz.
elkészítés
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tört burgonyával, sózzuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és összedolgozzuk a tésztát a tojássárgákkal. Egy óra hosszat pihentetjük meleg helyen.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges méretű pogácsákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és tetejüket tojásfehérjével megkenjük. Felét köménymaggal, másik felét szezámmaggal szórjuk meg.
220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 15 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra és további kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Nekem is nagyon jól sikerült! Pedig aggódtam, mert nem kelt szépen a tészta, de kisütve finom, ropogós lett. Bár nekem a kisütésre elég volt a 15 perc 220 fokon, valószínűleg azért, mert pici szaggatóm van, így minipogácsáim lettek :)
Köszi a receptet! Szuper! Én margarin helyett zsírral csináltam, az eredmény így is kifogástalan!
Nekem is nagyon finomra sikerült.A tetejére magkeveréket szórtam,ami tök jól mutat és passzol a burgonyához is.Éppen most lett kész.:-))