Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.
Ebből az adagból 48 db sörkifli készül. Frissen, langyosan a legfinomabb. Másnap érdemes sütőben egy kicsit átforrósítani, közben kis vízzel meglocsolni.
elkészítés
A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal.
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Összekeverjük a liszttel és hólyagosra összedolgozzuk. (A tésztának rétestészta keménységű masszának kell lennie.)
Hengeralakúra formáljuk és hatfelé vágjuk és kiscipókat formálunk a tésztából.
Letakarjuk és 20 percig pihentetjük.
Ezt követően a cipókat köralakúra nyújtjuk (20-22 cm) és olvasztott vajjal megkenjük.
Átlósan 8 cikkre vágjuk és lazán felsodorjuk (kívülről a kör közepe felé haladva) és kiflivé hajtjuk.
A tetejét kissé felvert egész tojással megkenjük.
Ízlés szerint köménymaggal, szezámmaggal megszórjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és sütés előtt még 30 percet pihentetjük.
200 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.