tál/tepsi kikenéséhez:
Ez a recept szeretett Anyósomtól, Zsike mamától származik. A neve nem túlzás, nagyon-nagyon fincsi! Viszont igazán CSAK FRISSEN jó, ezért inkább vendégváró egytálételnek érdemes elkészteni.
Számomra felbecsülhetetlen előnye, hogy amolyan "csak összedobom, aztán be a sütőbe" fogás, alig kell csinálni vele valamit.
Sült burgonya, párolt rizs, vajas zöldség egyaránt illenek hozzá. A salátáról nem szabad megfeledkezni!
A só kimaradt úgy vettem észre.:) Megcsináltuk és nagyon jó lett.:) 1 teáskanál sót raktunk a lisztes keverékhez.
Uhh, köszi, hogy szóltál, de ciki... Igen, a só is kell bele, természetesen.
Kedves Anci! Köszönöm, és nagyon örülök, hogy sikerélményed van. :-) Ha ilyesmire van még szükséged, próbáld ki a hagymás-tejfölös sült csülkömet római tálban (az is körettel együtt sül), meg Beácska receptjei közül a cserépedényben sült karajt. Szerintem az sem baj, ha nincs cserépedényed és mondjuk jénaiban sütöd, de kérdezd erről Petráékat, Ők a profik. :-) Jó étvágyat! És igyekszem még több hasonló finomságot felpakolni.
Leragadni? Mire? Ha kivajaztad a tálat, arra biztosan nem fog, a csirkére meg - természetesen - ráragad, egy nagyon vékony "bundát" ad neki, ez a dolga. :-) Ne izgulj, biztosan sikerül!
Legalább most már tudom hogy nem csak én vagyok ilyen. Bár a párom örül mert ő eltakarít mindent a tányéromról. ; )
Nagy sikere lett az ételnek tegnap este. Bár most már tudom hogy legközelebb nem füstölt sajttal csinálom, és ha nincs itthon fokhagymám-mint tegnap- akkor fokhagyma sót csak úgy használom hogy akkor külön a sót kihagyom. Mert így nagyon szerelmes lett.