Sajtos golyó recept
- előkészület: 10 perc
- főzés: 15 perc
- sütés: 15 perc
hozzávalók 10 főre
- 1/2 l tej
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- frissen őrölt bors
- 3 tojás
krémhez:
story
A képviselőfánk sajtos rokona. Ebből az adagból kb. 40 db lesz.
elkészítés
- A tejhez állandó keverés mellett adjuk a lisztet, vajat, és a reszelt sajt nagy részét. Sót, borsot darálunk rá.
- Állandó keverés mellett (kisrugós) felfőzzük, amíg az edény faláról elválik.
- Lehúzzuk as tűzről és addig kavarjuk tovább, míg langyos nem lesz.
- Hozzáadjuk a tojásokat, homogenizáljuk és hagyjuk kihűlni.
- A hideg masszát habzsákból vajazott sütőlapra adagoljuk.
- Forró sütőbe tesszük és mérsékelt lángon pirosra sütjük.
- Kihűlés után kettévágjuk, krémet kenünk rá és kevéske reszelt sajtot szórunk, mielőtt a fedelét rárakjuk.
Krém készítése:
- A tojás sárgáját simára keverjük a tejföllel és hozzáadjuk a villával összetört, vagy reszelt gomolya sajtot.
- Ha nem elég sós, utánsózzuk.
Zit! Megnéztem a többieknél: Toma 160 fokon süti az égetett tésztát sajt nélkül: http://www.nosalty.hu/kepviselofank_recept_1943
Macska Főz 180 fok, 20 perc a sajtos égetett http://www.nosalty.hu/fozott_sajtos_tallerok_recept_464
Ildikó
A sütési idő ott áll szép számokkal: 15 perc.
Neked is elmondom, bár lehet, hogy pont Neked már mondtam: gázsütőm van most éppen, takarék és nagyláng fokozat, tehát az elektromos sütőhöz nem tudok számokat mondani. Úgy gondolom 200 fokra előmelegíted a sütőt és 180 fok légkeverésen sütöd.
Próbáld csak ki a receptet, nem nagyon lehet elrontani, ha nem halál forró sütőben sütöd!