POGÁCSÁK

Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

Hagymás tört krumpli recept

Hagymás tört krumpli recept
 
  • előkészület: 10 perc
  • főzés: 35 perc
könnyű

hozzávalók 4 főre 

  • 1 kg krumpli
  • 3 fej hagyma
  • 2 dl olaj
 

story 

Az ördög a részletekben van elhantolva - mint tudjuk.
Egyszer megkértek, hogy tartsak főzőtanfolyamot. Elkezdtem magyarázni a hölgyeknek, ám ők átvették a szót és sorban egymás után elmesélték, milyen fantasztikus ételekkel kényeztetik a családjukat, de a hálátlanok nem értékelik a fáradozást.
Na - gondoltam -, nincs itt rám semmi szükség! Aztán tovább beszélgettünk, valamiért a habarást említettem. Azt mondja erre az egyik hölgy: árulnám már el neki, mi az a habarás!
Akkor és ott tanultam meg - és aztán még sokszor rá kellett jöjjek: sokkal könnyebb sikert aratni olyan ételkreációval, amit senki nem ismer, mint a hétköznapi ételekkel, amelyek esetében ugyebár mindenkinek van viszonyítási alapja!
 
Mindazonáltal nem nagyon értem, miért nincs minden étteremben hagymás tört krumpli, hiszen ez az egyik legfinomabb körítés! Persze jól elkészítve: sok hagyma jól megpirítva, sok olaj.
A párolt káposzta mellé pedig egyszerűen jár, akármi legyen is a hús: kacsa, liba, disznótoros vagy (mint ma nálunk) köményes sült.
 
A párolt káposztával kapcsolatban is szeretném megosztani Veletek azt a véleményemet, amely szerint a párolt káposzta akkor a legfinomabb, ha nem csak úgy, "finom úrinő" módra készítjük, hanem "zűrösen". Ez annyit tesz, hogy egyáltalán nem sózom be előre a káposztát, és nem párolom, hanem teljes lángon, kavargatva pirítom a karamellizált cukron és hagymán. Naná, hogy leég! Naná, hogy nem lesz puha, hanem ress. A végén sózom és savanyítom borecettel (az újévi malac mellé pezsgővel), még utána is muszáj kicsit pirítani és aztán még cukrozni. Na, így a legjobb!

elkészítés 

  1. A krumplit héjában főzzük.
  2. Közben a hagymát durva kockára vágjuk és az olajban barnára pirítjuk.
  3. A megfőtt krumplit hideg vízzel öblítjük és melegen hámozzuk.
  4. A hagymához adva krumplitörővel vagy villával összetörjük, alaposan megsózzuk, lepirítjuk.
  5. Azonnal tálaljuk.

recept adatok

  • Beküldve:
    2009.01.15
  • Nézettség:
    7.865
  • Receptkönyvben:
    62
  • Elkészítve:
    19
  • Elküldve:
    2

ajánlat 

Párolt káposztával akár hús nélkül is!

egyéb elnevezések

Hagymás tört burgonya, moring

var nid = 2012, basePath = '/';

 Nagyon jól hangzik a recept, Nagyon régen egy ismerősömnél ettem ilyet, imádtam.
Mit jelent az, hogy lepirítom? Egy kicsit a hagymával bekeverve tovább kell pirítani. 
Igen,- így!





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 2
Heti: 26
Havi: 24
Össz.: 27 691

Látogatottság növelés
Oldal: Hagymás krumplipüré
POGÁCSÁK - © 2008 - 2024 - pogacsak.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »